dimarts, 13 de maig del 2008

Asseguda del 13 de maig al campus de Tarongers

Aquest és l'últim de tres actes que hem fet l'Assemblea contra Bolonya als tres campus de la Universitat de València.

A les 12,30 hores, celebràrem la missa-rèquiem i el minut de silenci per la Universitat Pública, asseguts enfront de la Biblioteca Gregori Maians. Prèviament el guàrdia de seguretat ens havia transmès queixes de professors per l'ús del megàfon al campus i ens va a rondar amb el cotxe durant tot l'acte.


Al voltant del lloc de l'asseguda hi havia un cartell on posava "No a Bolonya" i un altre al costat d'una sucursal del banc Santanter on es llegia "Hipotecas para alumnos aquí".


Després de l'asseguda vam passejar amb el mort i la seua esquela, amb crits de "Privada no, pública sí, "No a Bolonia", "No, no, no a la privatització" i "Fuera bancos de la Universidad" i varem entrar dins d'un aulari a continuar les reivindicacions.


Ja dins de l'aulari, anàrem entrant a les classes per a explicar el problema del Pla Bolonia i per a animar al alumnes a informar-se ells mateixos i, també, recollint gent per a que s'unira al grup.


Mentre fèiem tot això, va tornar el guàrdia de seguretat, amenaçant amb que el degà anava a cridar a la policia si no abandonàvem l'edifici. Tot i que un professor ens havia deixat més espai a la seua classe per a poder explicar més tranquil·lament el Pla de Bolonya. Però, el grup va continuar les seues reivindicacions per la resta de l'edifici i quan acabarem de recórrer l'aulari complet.



Després de tot això, i amb queixes d'un professor solament, eixirem de l'edifici per a convocar la següent assemblea per al dijous 15 de maig a les 17:30 al parq de la Facultat de Filosofia i vam dissoldre l'acte.


Cal dir que en cap moment va arribar la policia i que tot es va desenvolupar amb el respecte a la Universitat, al campus de Tarongers i només es va fer soroll i es va donar informació.


Donem les gràcies als professors que ens han recolzat i a tota la gent que ha participat en aquesta convocatòria.


NO A BOLONIA! SÍ A LA UNIVERSITAT PÚBLICA!