dimecres, 30 d’abril de 2008

Assemblea contra Bolonya

PRINCIPIS, OBJECTIUS I LÍNIES D'ACTUACIÓ DE L'ASSEMBLEA (discutits el 30 d'abril de 2008 i ratificats el 5 de maig de 2008).

1. Reglament intern de funcionament.

- Principis bàsics:

a) NO responsable davant el procés de Bolonya i la defensa del dret a rebre un ensenyament públic de veritat.

b) Regida per assemblea oberta i igualitària amb caràcter executiu.

c) Absència d'interessos particulars i admissió de les decisions de la majoria i respecte a totes i tots els membres inclós la seua idelogia. La assemblea no tindrà cap altra reivindicació política que la defensa de la Universitat Pública i l'aturament del Pla Bolonya excloent comportaments discriminatoris o violents.

d) Integrada per persones individuals sotasignants quedant sempre constància en la valoració i resum de l'assemblea que ha estat present. Per a tindre vot a l'assemblea cal votar i totes les signants seran corresponsables de les decisions de l'assemblea.

e) Omissió de qualsevol bandera o insígnia en tots els actes organitzats per l'assemblea menys el imagotipo.

f) Compromís per a aconseguir espais i finançament tant per a la convocatòria com per a les activitats que se puguen desenvolupar.

h) Compromís d'informar i potenciar la implicació de la comunitat estudiantil sobre Bolonya i quines organitzacions les recolzen.

i) Cercar recolzament d'altra col·lectius com el professorat i experts en el tema.

j) Voluntat de permanent formació respecte al procés de Bolonya i la seua evolució.

k) La llengua oficial serà el català però la publicitació serà bilingüe. S'intentarà fer cartelleria en idiomes estrangers.

l) Davant de qualsevol comportament contrari a les normes de l'assemblea és procedirà a l'expulsió de caràcter retroactiu. El compromís de l'assemblea s'aplicarà a tots el àmbits relacionats amb totes les vessants del procés de Bolonya.

2. Objectius.

a) El punt prioritari de l'assemblea és aturar el procés de Bolonya.

b) Defensar la nostra idea de la Universitat Pública.

c) Potenciament la participació de la comunitat universitària.

d) Pervivència de l'assemblea fins a l'aturament del procés de Bolonya.

e) Oferir una visió global de la problemàtica que porta la implantació del procés de Bolonya fent comparatives amb altres països i estats.

3. Línies d'actuació.

a) Informació crítica i exhaustiva.

b) Creació de grups de treball per a les diferents vessants i tasques de treball.

c) Fer actes de caràcter públic com xerrades, vagues, assegudes i performances.

d) Exigir la democratització dels òrgans representatius dels estudiants.

e) Fer al menys un aplec setmanal i una assemblea mensual.

4. Règim intern de l'assemblea

(encara per establir...)

5. Calendari.

a) Fer actes per a la setmana de benvinguda del CADE.

b) Anar de classe en classe (curs 2008/2009) informant de qualsevol manera.

c) Fer actes per a la cerimònia d'obertura del curs 2008/2009.

d) Fer una vaga "a la japonesa" a finals d'Octubre o principis de Novembre.

2 comentaris:

wabas ha dit...

Hola buenas, soy un estudiante de Historia y ayer estuve en la "asamblea" para aprobar el plan de Bolonya en nuestra facultad,claramente el resultado fue a favor ya que el profesorado contaba cn 26 votos( la gran parte de estos votos habían sido participes de la redacción de este plan para mi facultad)y tan solo 12 del sindicato estudiantil, con este plan hará cursar a los nuevos estudiantes un primer curso de carrera a modo de un 3º de Batxiller con materias muy generales, además de solo tener optativas en el último curso por lo que obliga a los estidiantes a estudiar lo mismo durante los 3 primeros años. Además si kieres esepecializarte en alguna materia lo único que te queda es pagar un master que rondará entre los 1000 y 6000€ que no se quien lo podrá pagar porque yo no y a los que estamos con el plan de innovación nos harán pagar por no dar clase y hacer un examen a final de curso, esta y muchas otras medidas que llevan a la privatización de la universidad permitiendo estudiar tan solo a las clases altas ya que si no haces postgrados y/o masters la carrera no te sirve de nada. Bueno un saludo a todos y preparaos para lo que se nos echa encima.Adew

wabas ha dit...

Solo nos queda rebelarnos, soy estudiande de historia y ayer estuve en la reunión donde logicamente se iba a votar a favor del nuevo plan que nos imponen, ya que estaban 26 representantes del profesorado,(los sindicatos de estudiantes solo tenían 12 votos) casualmente la mayoria de ellos habían participadao en la redacción de las asignaturas de nuevo grado de Historia por llamarlo algo porque quitan toda la esencia de nuestra carrera y a los que no pilla en medio nos hace unos desgraciados,y a los que empiezan en los proximos años mucho mas porque este plan solo está hecho para los ricos que pueden pagarse sus estudios el postgrado y demás masters que se tiene que cursar para que nuestra carrera sirva de algo. Un saludo para todos y preparaos para lo que nos viene encima porque nos van a joder por todas partes.